Med en baggrund i sygepleje og folkesundhedsvidenskab er jeg i min forskning optaget af at sikre lighed i sundhed og har ofte et fokus på tværsektorielle udfordringer.
Mit forskningsfelt er neuromuskulær rehabilitering. Formålet med forskningen er at arbejde for et bedre liv for mennesker med muskelsvind og ALS og deres pårørende. Sygdommene muskelsvind og ALS (Amyotrofisk lateral sklerose) er komplekse og har ofte en hurtige progression, som medfører nedsat funktionsevne. Formålet er derfor at undersøge hvilke specifikke udfordringer disse mennesker oplever, for at kunne målrette specialiserede rehabiliteringsinterventioner.
Det motiverer mig i høj grad, at forskningen formidles og anvendes gennem undervisning og vejledning af studerende, og underviser i sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Viden om tværfaglige og tværsektorielle indsatser og modeller over for mennesker med neuromuskulære sygdomme kan anvendes både til målgruppen og til andre grupper med kronisk sygdom.
Jeg har et tæt samarbejde med mennesker med neuromuskulære sygdomme og nationale og internationale forskere, klinikere og studerende fra mit professionelle netværk. Jeg opfatter videndeling som kvalificerende for forskningen, og jeg oplever at nationalt og internationalt samarbejde er til gavn for mennesker med behov for rehabilitering.
Formålet med min forskning er at arbejde for et bedre liv for mennesker med muskelsvind og ALS og deres pårørende. Vi udøver forskning med en høj grad af brugerinvolvering, og har ofte brugerne med i projekter fra start til slut. Det styrker relevansen af forskningen. Derudover er det af betydning, at forskningen kan anvendes internationalt og nationalt af forskere, studerende, sundhedsprofessionelle, politikere og Muskelsvindfonden.
Rehabilitering, neuromuskulære sygdomme, muskelsvind, ALS (amyotrofisk lateral sklerose), tværsektorielt samarbejde, tværfagligt samarbejde, brugerinvovlering, kræft etc.