Nyheder fra Instituttet

Klinisk lektor og læge Thomas Decker Christensen er en af forskerne bag undersøgelsen.

19.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Er mænd bedre til at styre deres egen behandling end kvinder?

Der er en lille overraskende forskel mellem kønnene i kvaliteten af selvstyret behandling med blodfortyndende medicin.

Ove Wiborg undersøger de biologiske og miljømæssige faktorer, der gør, at et depressionsforløb udvikler sig.

16.12.2014 | Bevilling

Bevilling støtter forskning i depression

Lektor Ove Wiborg fra Aarhus Universitet har modtaget 100.000 kr. fra Riisfort Fonden til sin forskning i depression.

16.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Forskere leder efter selvmordsgener

Forskerne har i mange år vidst, at selvmordsadfærd kan være genetisk betinget. Nye metoder giver nu forskerne mulighed for at finde ud af, hvilke genetiske varianter der øger risikoen for selvmord.

16.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Bedre behandling kræver mere forskning

Dansk psykiatriforskning tiltrækker international opmærksomhed, men forskningen ville hurtigere kunne gøre en forskel for patienterne, hvis midlerne stod mål med antallet af patienter, mener to professorer.

De næste fem år skal Henrik Schrøder forske i bivirkninger ved kræftbehandling til børn. Han er netop blevet ansat i et professorat på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og på Aarhus Universitetshospital

15.12.2014 | Health, Navne

Ny professor forfølger kræftbehandlingens bivirkninger

Henrik Schrøder styrker sin forskning i alvorlige bivirkninger ved behandling af kræft hos børn og unge. Det sker i et nyoprettet professorat på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Bente Nyvad og Niklas Telinius fik fredag den 12. december 2014 overrakt legatet Afskaffelse af Dyreforsøg i den Videnskabelige Forskning. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

15.12.2014 | Health, Navne

Forskere hædret for dyreetisk forskning

Bente Nyvad og Niklas Telinius fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har hver modtaget et legat på 100.000 kroner. Legatet er uddelt af Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond til afskaffelse af dyreforsøg i den videnskabelige forskning.

Kvaliteten af behandlinger og undersøgelser har været en afgørende faktor for, at Aarhus Universitetshospital i dag kåres som Danmarks bedste hospital.

11.12.2014 | Priser

Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste

Aarhus Universitetshospital bliver i dag kåret som landets bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin.

Gennem de sidste 30 år har Jens Sandahl Christiansen blandt andet undersøgt de kliniske konsekvenser af væksthormon-mangel og effekten af vækstfremmende hormoner.

09.12.2014 | Health, Navne

Årets Lassen-pris går til Jens Sandahl Christiansen

Professor og overlæge fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Jens Sandahl Christiansen har netop modtaget Niels A. Lassen prisen 2014. Prisen modtager han for sin forskning i diabetes og væksthormoner.

04.12.2014 | Forskning

Diabetes i graviditeten øger risikoen for mor og barn

Graviditetsdiabetes giver øget risiko for forhøjet blodtryk/svangerskabsforgiftning, komplicerede fødsler og kejsersnit, fastsiddende skuldre og for store børn.

William Nielsens Fond har netop belønnet Birgitte Vrou Offersen for hendes forskning i strålebehandling af brystkræft.

03.12.2014 | Navne

Forsker får hædersgave for forskning i brystkræft

Birgitte Vrou Offersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får hædersgave på 100.000 kroner fra William Nielsens Fond. Anerkendelsen får hun for sin indsats inden for brystkræftforskning.

Viser resultater 1 til 10 ud af 238

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste